Met gemak je huiswerk af !!          Organiseer en plan je week,  maand en zelfs het hele schooljaar

 

MET GEMAK JE HUISWERK AF

Met IK PLAN ZELF leer je in korte tijd zelfstandig plannen en structuur aanbrengen in je week, maand en schooljaar! Zo weet je elke dag hoeveel tijd je voor je huiswerk in moet plannen en start je nooit (meer) te laat met de voorbereiding van je proefwerk(en) of project.

De praktische methode leert je om in slechts 3 weken écht anders naar je huiswerk te kijken. Het zorgt er niet alleen voor dat je dagelijks voldoende tijd blokt voor je huiswerk, maar helpt je ook bij langer vooruit plannen van bijvoorbeeld projecten en proefwerken.

0000

Hierdoor houd je voldoende tijd over voor andere dingen, die minstens zo belangrijk zijn! Voor een optimaal resultaat adviseren we je om in het begin samen met een begeleider (ouder / verzorger) te werken. Het is dan voor iedereen thuis duidelijk wat je moet doen en hoeveel tijd jou dat kost. Dat neemt de druk bij jou weg en zorgt óók voor minder discussie over je schoolwerk.

Als beginnend leerling op het voortgezet onderwijs had je vast een beeld over je vervolgschool, maar het kan je enorm overvallen hoeveel je nu moet plannen en regelen. We vergeten regelmatig dat je ontzettend veel veranderingen doormaakt.

Het is logisch dat het veel scholieren moeite kost om structuur aan te brengen in alle nieuwe dingen. Merk je dat je regelmatig onrust hebt, omdat je het overzicht kwijt bent, snap je de stof goed, maar start je steeds te laat met leren voor proefwerken of wil je gewoon goed beginnen om dat te voorkomen?

   ZEG GERUST JA

  • IK PLAN ZELF zegt het al: het een methode is om zelfstandig te leren plannen
  • je leert hoeveel tijd je moet inplannen voor je huiswerk of activiteiten
  • het is een overzichtelijke en praktische methode voor jou en je begeleider
  • je begeleider volgt samen met jou de workshop voor een nog beter resultaat
  • het bevordert de gesprekken over huiswerk positief
  • je leert de manier om niet alleen de korte termijn goed te plannen > vooruit kijken en zelf oplossingen vinden
  • bewustwording > je krijgt inzicht hoe je toetsweken, projecten en opdrachten in kunt plannen
  • de workshop geeft inzicht in jouw tijd en wat leren overzichtelijk maakt en
  • draagt positief bij aan je tijdindeling en leidt tot meer rust


Krijg grip op je huiswerk of studie met de praktische workshop 

IK PLAN ZELF 

De workshop is geschikt voor studenten en scholieren op het voortgezet onderwijs

IK PLAN ZELF zegt het al: het een methode om zelfstandig te leren plannen. Toch adviseren wij om voor een optimaal resultaat om bij de start een begeleider (ouder/verzorger) te betrekken. In het begin is het namelijk fijn, maar ook nuttig om hulp te krijgen. Dat hoeft niet veel tijd te kosten maar levert een beter resultaat op. Je krijgt hulp en je kunt samen overleggen wat voor jou de beste planning is. Het is belangrijk dat je hulp vraagt en krijgt.

Jarenlange ervaring leert ons dat deze manier plannen werkt en dat willen we graag met je delen.

Onze complete aanpak is kort en doelgericht. Iedereen kan dit leren en de methode is helder en overzichtelijk stap voor stap uitgewerkt in een werkboek, zodat jij er zelf praktisch mee aan de slag kunt gaan op een moment dat jij zelf kiest..... of beter gezegd: plant 😉. In de workshop leren we je alles wat je moet weten om de methode goed eigen te maken.

Wil je ook beter met je huiswerk omgaan, minder stress en weten dat je op tijd bent gestart voor je proefwerkweek of project. Doe dan mee!